Bewonersvereniging Noordwest

De Bewonersvereniging Noordwest wil de kwaliteit van de wijk Noordwest en de betrokkenheid van de wijkbewoners – met elkaar en met de wijk – bevorderen. De vereniging organiseert daarom door het jaar heen activiteiten voor jong en oud. Ook onderhouden we contacten met de gemeente en andere instanties, en leveren we een actieve bijdrage aan het wijkpanel west en de bereikbaarheidsdiscussie.

Wat doet de bewonersvereniging?

De vereniging organiseert activiteiten in de wijk voor kinderen en volwassenen. Doel daarvan is het bevorderen van de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijk. Dat gaat namelijk niet vanzelf!

De bewonersvereniging zet zich tevens in voor een prettige en veilige woonomgeving voor alle wijkbewoners. Daarbij gaat het niet om individuele belangen van bewoners, maar om het algemene belang. Huiseigenaar of huurder, dat maakt geen verschil.

Hoe werkt de bewonersvereniging?

De vereniging bestaat uit een aantal vrijwilligers die verschillende aandachtsgebieden hebben. Extra handen zijn altijd welkom! Belangstelling? Neem contact op met de voorzitter.

 

  • De Bewonersvereniging inventariseert en bespreekt wensen omtrent het beheer van de openbare ruimte (groenvoorziening, ruimtelijke inrichting, verkeersveiligheid); met de gemeente, de WUR en andere belanghebbenden. Waar mogelijk, gebeurt dit als deelnemer van het wijkpanel west.
  • De Dag van het Hooilandplein is een traditie die geen toelichting meer nodig heeft: op de derde zaterdag van september komt jong en oud samen voor een spetterend middagprogramma voor de jeugd, ’s avonds afgesloten met een mooi concert van onze eigen Harmonie Wageningen
  • Door het jaar heen worden er leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen én hun ouders: paaseieren zoeken, Koningsdagmarkt en -spelen …
  • Als sportevenementen zijn er o.a. het Stratenvolleybaltoernooi op de derde dinsdag van mei en de Noordwestloop op de Dag van het Hooilandplein.

Om alle activiteiten en contacten goed af te stemmen, is een bestuur (eveneens vrijwilligers) onmisbaar.

Het Hooilandplein-concert is een begrip in Wageningen en omstreken (foto: L. Boerrigter)
Het Hooilandplein-concert is een begrip in Wageningen en omstreken (foto: L. Boerrigter)

Wie zijn de bestuursleden?

Dat leest u op de Bestuurspagina waar u tevens de contactgegevens aantreft.

Lid worden: kleine moeite – groot plezier!

Iedereen die hart heeft voor de wijk, kan de vereniging steunen. Samen sterk! Voor de kosten hoeft u het niet te laten: 15 euro per jaar per huishouden. Lees hier hoe u dit eenvoudig regelt.

Sponsors gezocht

De Bewonersvereniging is voor haar activiteiten niet alleen afhankelijk van de ledencontributie, maar ook van financiële support door (lokale) sponsors.
Wilt u de naam van uw bedrijf of organisatie op onze media-uitingen zien prijken? Neem dan contact op met de penningmeester.

Extra informatie

Klik hier voor meer informatie over onze vereniging en de onderwerpen die wij oppakken, bijv. naar aanleiding van het bezoek van de raadsleden aan de wijk in 2014.

Volg ons ook op Facebook

of op Twitter: @BNoordwest