Groen in de Tarthorst

25 november 2017

Groenplan in de Tarthorst
In oktober hebben Tarthorstbewoners verzocht om meer bomen te herplanten bij een kapvergunning voor 77 bomen. Bovendien wilde de Omgevingsdienst een betere motivering van de kapaanvraag. Uiterlijk 2 januari 2018 zal de Omgevingsdienst een besluit nemen op de kapaanvraag. Afhankelijk van eventuele bezwaren op de kapaanvraag, beslist de gemeente of een gefaseerde uitvoering van het groenplan haalbaar en zinvol is. Eind januari komt hier meer duidelijkheid over.

Aanleg natuurspeelplaats en veel buurtgroenprojecten
Vorige week zijn de toestellen op de natuurspeelplaats geplaatst. De aankleding van de speelplaats met wat struiken volgt later. Ook worden binnenkort nog losse takken neergelegd zodat kinderen daarvan een hut kunnen bouwen. Een natuurspeelplaats was een grote wens van de kinderen.
In de Tarthorst zijn nu al 21 buurtgroenprojecten! Die geven het openbaar groen een grote impuls. Daarnaast wordt ook de sociale cohesie tussen buurtbewoners groter. In januari gaat de gemeente met de buurtbewoners rondom de bosplantsoenvakken in gesprek.

Heeft u een vraag of een opmerking over de ontwikkelingen in de Tarthorst? Stuurt u dan een mail naar tarthorst@wageningen.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.