Vragen

AANVRAGEN INITIATIEVENFONDS

Wilt u met uw buren en/of bewoners van uw straat of buurt een feest geven, een schoonmaakactie, een
sporttoernooi of een andere leuke activiteit organiseren? Met elkaar een stuk groen opknappen of een bankje plaatsen? De gemeente stimuleert deze activiteiten door bij te dragen in de kosten.
Hier vindt u het formulier voor het aanvragen van een bijdrage uit het initiatievenfonds (voorheen wijkbudget). De spelregels voor aanvragen uit het wijkbudget vindt u hier.

Meldingen openbare ruimte

Wilt u meldingen doorgeven over zaken in uw wijk die hersteld moeten worden? Natuurlijk kunnen er in uw wijk zaken opvallen die snel om actie vragen. Zoals kapotte straatverlichting, een verzakte stoep, gaten in het wegdek, enzovoort. Hiervoor is wijkgericht werken niet bedoeld. U kunt deze zaken direct aan de gemeente laten weten via de servicelijn op nummer (0317) 49 24 66. Deze servicelijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur. U kunt uw melding ook via internet doorgeven: www.wageningen.nl.

Digitaal meldpunt fysieke leefomgeving
Met uw melding over het onderhoud van bijvoorbeeld bermen, fietspaden, vijvers, speeltoestellen of verkeersborden kunt u ook rechtstreeks bij het meldpunt terecht.
Ook als u (over)last heeft van hondenpoep, zwerfvuil, vandalisme of een kapotte straatlantaarn kunt u dat hier aangeven.

Burgernet

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Word deelnemer van Burgernet. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht, of vermist persoon kan opsporen. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties opgelost dankzij tips van deelnemers. Help ook mee en meld u vandaag nog aan (Burgernet).

Hoe werkt Burgernet?
Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld bij:

  • diefstal of inbraak
  • doorrijden na een aanrijding
  • beroving
  • vermiste personen

Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. De informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt.