Buurtfeest Gruttoweide

18 juli 2017

Twintig jaar het plantsoen in eigen beheer, zonder stekelstruiken, met speelhuisje en meer contacten tussen de buren is reden voor een feest! 29 volwassenen, 9 kinderen en een poes hebben genoten van het programma op 17 juni. Het feest werd geopend met bellen blazen, grote en kleine bellen met grote en kleine mensen.
Eind maart is het raamwerk voor een takkenhut geplaatst. Veel kinderen hebben daar aan meegeholpen. Er wordt ook al in gespeeld, maar het kan nog mooier. Vandaag is het tijd om de hut af te maken met meer takken en repen stof. Het wordt een knus huisje met uitzicht door de “ramen”.

Maandenlang heeft de buurt lege melk- en sappakken verzameld. Het resultaat is een berg van zo’n 400 pakken in verschillende maten en met veel vrolijke kleuren. Met ducttape maken we hier twee boten van.
Een mooi samenwerkingsproject. Na een middag flink doorplakken kunnen de boten getest worden in de vijver langs de Haagsteeg. De hele buurt loopt uit om dit moment mee te maken. Zullen de boten blijven drijven? Onder luid gejuich varen de kinderen een rondje om het eiland.
De volwassenen wagen zich niet op het water, maar genieten vanaf de kant.
Het is een gewaardeerde traditie om met elkaar van een potluck buffet te genieten. Ter ere van het lustrum dit jaar met ijs toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.