Halfbakken besluit over fietsverkeer Tarthorst

25 oktober 2017

Deze week heeft de gemeenteraad een (geamendeerd) raadsvoorstel aangenomen ter verbetering van de fietsersstroom door de Tarthorst. De kruising van de Kennedyweg-Tarthorst is gevaarlijk doordat hier stromen fietsende studenten oversteken (en daarbij dan vaak de binnenbocht nemen op hun weg naar de Campus). De kruising is onoverzichtelijk en er rijdt relatief veel verkeer.

In het collegevoorstel werd de raad gevraagd om te kiezen voor een studentenfietsroute richting Campus, die ten zuiden loopt van het winkelcentrum in de Tarthorst.

Een amendement van SP werd aangenomen om een verkeersplateau te realiseren op de kruising Kennedyweg-Tarthorst. Dit verkeersplateau moet de kruising overzichtelijker maken.

Aanpassing collegetijden geeft adempauze

Oorspronkelijk werd het college gevraagd om met een voorstel te komen dat kan rekenen op draagvlak  bij de basisscholen en waarbij studentenorganisaties worden betrokken. Inmiddels heeft de WUR aangegeven dat met de tarttijden van de colleges in 2018 wil vervroegen van 8:30 naar 8:20 uur. Mogelijk lost deze wijziging de huidige conflictsituatie tussen fietsende studenten en de basisschoolleerlingen op. De basisscholen zijn bereid om vooralsnog af te zien van een aparte fietsroute en eerst het effect van de wijziging af te wachten.

Onderzoek naar hoofdfietsroute buitenom

Ook draagt de raad het college op om voor eind 2018 een procedure te starten om te komen tot een hoofdfietsroute die buiten de woonwijk Tarthorst om loopt.

Bron: vrij naar Peter van Herpen / StadWageningen, 25 okt. 2017

Continuing story

Het dossier kan dus nog lang niet gesloten worden. Opletten geblazen, blijft het devies  –
voor ALLE weggebruikers in en rond de Tarthorst.

3 gedachten over “Halfbakken besluit over fietsverkeer Tarthorst”

  1. Dit bericht klopt volgens mij niet helemaal.
    Er is een motie aangenomen 4M2, daarin staat dat de Raad van Wageningen het college opdraagt “het college zo spoedig mogelijk en in elk geval voor eind 2017 te starten met de procedure om te komen tot (een) fietsroute(s) waarin de studentencomplexen aan de Haarweg, Marijkeweg, het nieuwe studentencomplex aan de kop van het Nieuwe Kanaal en de Rijnveste met de campus worden verbonden.”

    1. klopt wat Conny in ‘t Veen zegt, dat is een motie van ons en gelukkig is die met brede steun aangenomen. Buitenom lijkt mij het slimst, dus via de Kortenoord en de Nijenoord richting het Akkermaalsbos. Of het er eentje moet worden die langs al die complexen loopt of meerdere aparte, maakt ons verder niet uit. Als hij maar kort en snel is zodat de studenten van de Haarweg die route pakken, en uiteraard moet hij niet door een woonwijk moet lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.