Impressie BuurtBBQ pleintje achter Oudlaan NW (10 juni)

20 november 2017

(Beter laat dan nooit!)

Vele handen maken licht werk, dus naarmate er meer mensen op het plein bezig waren met versieren en opbouwen, komen er meer kinderen en buren naar buiten voor een praatje, drinken brengen of een hand uit de mouwen steken. Vooral toen een buurman tegen 16.00u met een muziekinstallatie het sfeertje op deze zonnige dag inzette, werd al duidelijk dat het een leuke dag zou worden!

Een van onze buurmeiden heeft de kleinsten nog geschminkt en het springkussen was populair voor alle leeftijden tot 14 jaar!

Vanaf een uur of vijf werden de dranken, rauwkost en hartige hapjes klaargezet en begonnen vooral de kinderen trek te krijgen en van al het lekkers te snoepen. De barbecues zijn aangestoken en tegen 17.30u werd een gezellige drukte. Als organisatie hebben we iedereen welkom geheten, alle bewoners bedankt voor hun inzet en opkomst en natuurlijk het openen van het buffet voor de barbecue! Het vlees, de salades, vegetarische hapjes en stokbrood, en marshmallows voor de kinderen, smaakte een ieder goed.

Het leuke is dat je buren spreekt die je in de winterperiode bijna nooit tegenkomt en merkt dat er altijd wel raakvlakken zijn, interesses of gedeelde kennissen. Je wisselt lief en leed met elkaar uit en doet navraag hoe het met elkaar gaat. Dat is de reden dat de opkomst ook weer hoog was. Er waren weer bijna 60 personen aanwezig!

Een aantal konden niet komen wegens vakantie, gezondheid of werk en een aantal schoven later op de avond aan voor een borrel.

Als verrassing hadden we tegen 20.30u een ijskar van Chicuto laten komen, wat zeer gewaardeerd werd door jong en oud!

Na een lange warme avond ging langzaamaan een ieder weer op huis aan, de borden en vlees werden opgeruimd en wat over was werd verdeeld onder de aanwezigen. De jongste kinderen gingen naar bed en een groep van 15 man verzamelde zich rond de vuurkorf die aangestoken werd, met tuinstoelen uit eigen tuin.

Zo rond 22.30u werd de muziek zachter gezet en tegen 24.00u was het stil en genoot iedereen na van een zeer geslaagde buurt barbecue!

Op zondagmorgen stonden een aantal al vroeg in de ochtend klaar om de laatste flessen weg te brengen, rommel en versieringen op te ruimen. Tent afbreken, opruimen en wegbrengen en het springkussen met behulp van de kinderen leeg laten lopen en oprollen! Deze werd tegen 14.00u ook weer opgehaald!

Terugkijkend, was het weer een zeer geslaagde barbecue! Met 3 personen als contactpersoon per straat en taakverdeling is het goed te doen. Zeker als buurtbewoners zelf met connecties, party tent of extra banken en een vuur korf aankomen en anderen juist helpen om de handen uit de mouwen te steken! Er werd ons al vragen gesteld of we volgende jaar weer een barbecue willen organiseren!

Met vriendelijke groet,

Ferdau Dozeman, (Brinkmanlaan), ook namens Marcel Westenberg (Oudlaan) en Anita van Dalum (E du Perronstraat)

Ook dit buurtfeest werd mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het wijkbudget.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.